Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. II pool (messing)

Menetleja: Kunstipärandi nõunik, Grete Nilp

Muinsuskaitse all alates 1984. a.

Tehnika: hõbetatud, treitud, valatud.
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: h 22,8-23,2 cm, kabja ¸ 10 cm.
Märgid (meistrimärgid): Kabja all on vabrikumärk: ovaalis kujutatud neitsi, kelle paremal käel on lõvi ja vasakus käes kilp initsiaalidega G.B.N.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lopsaka vormiga küünlajalg on messingist treitud, valatud ja hõbetatud. Küünal kinnitub madala süvisega längus servadega rasvataldrikule, mille all paikneb vormikas muhv. Tüve ülemises osas asub veel väike ümarate külgedega ketas. Baluster (tüve alumise osa paisutus) jämeneb alt pirnikujuliseks, selle all on suur pungis. Kabi on ümmargune, põhi alt kaetud plaadiga. Kabja all on vabrikumärk: ovaalis kujutatud neitsi, kelle paremal käel on lõvi ja vasakus käes kilp initsiaalidega G.B.N.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane