Mälestise nimi Prk. Koltsi hauaplats, 1930.aastad (paas, graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauakujundus.

Mälestise asukoha kirjeldus

Kalmistu müüriga piiratud ala kaguosas, koguduse kalmisturegistri järgi EF kvartalis hauaplats nr 257.

Muinsuskaitse all alates 1999. aastast.

Materjal: paas, graniit, marmor.
Mõõtmed: üldh (maks.) 132 cm,
alumine sokkel 170 x 36 x 12 (maast) cm, ülemine sokkel 140 x 25 x 29 cm, hauakivi h 123,5 (maks.), laius 91 (maks.), sügavus 20,5 cm,
marmortahvel h 25,5 (maast väljas olev osa), laius 29,5, sügavus 3,5 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hauaplats on orienteeritud O-W suunas. Hauakivi paikneb platsi lääneserva keskosas. Tegemist on nelinurkse hallist lihvimata graniidist kiviga, mille ülaosas on kolmnurkne etik. Etiku keskossa on raiutud rist. Kivi seisab paejalamil. Hauakivi keskosas on süvend, kuhu on paigutatud tekst: Jakob Koltsi perekond. Hauakivi ees on viie sümmeetriliselt asetatud rõhtse kivitahvliga tähistatud matusekohad. Neist neljal parempoolsel on valgest marmorist hauatahvlid. Kaks vasakpoolset tahvlit on kujundatud risti ja tammelehtedega, kaks parempoolset risti ja õlipuuokstega. Hauatahvlitel on tekstid (alates vasakult):
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane