Mälestise nimi Prk. Rumbergi hauaansambel, 1920.aastad (graniit, raud)

Kunst, Materjal, Metall, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauakujundus.

Mõõtmed: Perekonna kivi üldh (maks.) u. 260 cm,
alumine sokkel 166 x 45 x 37 cm, ülemine sokkel erikujuline, h 8 cm,
kivi h u. 212 cm, laius (maks.) 140 cm, sügavus 40 cm.
Ühte hauda tähistava kivi h (soklita) 47 cm, laius (sõltuvalt nime pikkusest) 30-33 cm, s
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Värav on kujundatud momogrammiga JR (Johannes Rumberg).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asukoht: kalmistu müüriga piiratud osas kirikust kagus, koguduse kalmisturegistri järgi kvartal B plats nr. 56.

Hauaansambel koosneb sepisaiast, ühest suurest ja kuuest väiksemast hauakivist ning pingist. Plats on piiratud mustaks värvitud sirge ülaservaga võretaolise sepisaiaga, mida liigendavad aiapostide sepisimitatsioonid. Värav on kujundatud momogrammiga JR (Johannes Rumberg). Väravani viib 4-astmeline trepp.
Hauaplats on orienteeritud O-W suunas. Igas platsi nurgas kasvab elupuu. Lääneserva keskosas asub mustast lihvitud graniidist perekonna hauakivi. Selle kujundus on lakooniline – kahele sirgele külgsambale toetuv etik ja nende vahele jääv süvend, kuhu on paigutatud gooti ?riftis tekst: Johannes Rumbergi omade Rahula
Kaovad inimesed kaob isik
kuid jääb järele nende töö
seepärast Rändaja, kes sa oled,
tee ikka head tööd!
Perekonna hauakivi ette on paigutatud ebasümmeetriliselt, kuid enam-vähem ühtlaste vahedega 6 väikest trapetsit meenutava kujuga hauakivi. Need on samuti mustast lihvitud graniidist, kujundatud ladina risti ja gooti ?riftis tekstiga. Lugedes vasakult on tekstid järgmised:
Liisa Rumberg, sünd. Paulmann 12/II 1842 – - 26/IV 1922.,
Gustav Rumberg 21/IX 1890 – 3/IX 1920.,