Mälestise nimi Karula mõisa kabel

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kabel, Sakraalkompleks, Kabel, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kabel, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Suurejoonelise historitsistliku mõisaansambli koosseisu kuuluv sakraalhoone, millede omanikud v. Grote´d on omanud olulist osa paikkonna poliitilis-majanduslikus ja kultuuriloolises kujunemises.

Kirjeldus

Vana peahoone vare eest suundub tammeallee üle maantee endisele matusepaigale nn Krootimäele. Allee ääres väikesel künkal nagu sissejuhatuseks matusepaika, on põlispärna grupp koos männi ja lehisega. Keset mäge on ilus punasest tellisest musta kiltkivi katusega neogooti stiilis telliskabel.

Ehit. 19.s. IV veerandil.