Mälestise nimi Aakre mõisa park

Kunagist mõisaansamblit ümbritsev haljastu.

Mälestise kirjeldus

Park asub peahoone põhja ja lõuna küljel. Puiesteedest on jäänud ühepoolsed lühikesed puude read (4tk). Iseloomulik on ansamblit mitmes suunas läbivate teede rohkus. Rajatud uus puuviljaaed. Peahoone ees on suur avatud plats. (pargiankeet, 2002)

Mälestise asukoha kirjeldus

Aakre mõisa park asub Valga maakonnas, Puka vallas, Aakre külas, Puka alevikust umbes 5 ja Valga-Rõngu maanteest umbes 1,5 km kaugusel.

Mälestise ajalugu

Mõisapargist selle tavapärase mõistes siin rääkida ei saa. Säilinud üksikud põlispuud, mis on istutatud ritta, pärinevad 19.s. lõpust v. 20.s. algusest. Enamus haljastusest istutatud kooli ajal.

Vastavalt Muinsuskaitseseadusele 50 m pargi määratletud piirist.