Mälestise nimi Puka mõisa moonakatemaja 2

Menetleja: Valgamaa nõunik, Margis Sein

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Moonakatemaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Moonakatemaja, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Piirkonna ajastu mõisakompleksi kuuluv tööliselamu näide

Mälestise kirjeldus

Moonakatemaja 2 (mõisateenija elamu) on madalal soklil väike, krohvitud maakiviehitus kõrge poolkelpkatusega.Katust katab eterniit. Aknad vanad, 6-jaotusega.Esineb mõisasüdame hoonetele tüüpiline suur viiluaken.Katusel tüse korstnapits.

Mälestise asukoha kirjeldus

Mälestis asub Valga maakonnas, Puka vallas, Puka mõisakompleksis; Puka alevikku viivast maanteest ca 20m paremal ,Valga-Tartu maanteest ca 1 km kaugusel.

Ehitatud arvat. 19.saj.I p.mõisateenija (kupja ?) elamuks. Täpsemad andmed puuduvad.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseadusele 50 m hoone väliskontuurist arvates. Kaitsevööndisse jäävad elamu abihooned,aed, kaev.