Mälestise nimi Kauplus-elamu Tõrvas Tartu t. 2

Mälestise tunnus

1910. aastatel jõudsalt kasvanud maa-asula keskusesse maanteede alguspunkti ehitatud hoonetekompleksi üks osa, mis ühes kõrval paiknevate 1930. aastatel ehitatud linnamajadega moodustab tervikliku esindustraditsionalistliku tänavaäärse hoonestusega frondi.

Kirjeldus

2-korruseline kõrge katuse ja väljaehitatud katusekorrusega hilisjuugendlik kivimaja, mille rahutu fassaadi keskteljel paikneb kolmnurkfrontooniga ukseava. Fassaadi keskseks elemendiks on teise korruse tasandil paiknev ärkel, mis peegeldub ka kõrval asuva hoone fassaadil. Kaks hoonet moodustavad ühtse kompleksi. Sissepääs hoovi paikneb kangialuses hoonete nurgal.

Ajalugu

Ehitatud 1910. aastatel ühes kõrval asuva hoonega. Hiljem on osaliselt muudetud teise korruse aknaavade paigutust.