Mälestise nimi Elamu Tõrvas Veski t. 4
Ehitisregistri ehitis adminhoone (111024359)

Menetleja: Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektor, Mari-Liis Paris

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Üks vanemaid kesklinnas paiknevaid elumaju, mis ühes Veski tänava alguse hoonestusega moodustab tervikliku asula rajamise aegse miljööväärtusliku ansambli.

Mälestise kirjeldus

1-korruseline madala sokli ja poolkelpkatusega ristpalkhoone, mis paikneb asulale iseloomulikult tänava ääres krundi perimeetril, endise turuplatsi servas. Hoone fassaadil on muudetud aknaavade suurust ja paigutust ning ümberehituste käigus hävinud on enamus fassaadi originaaldetaile. Hoone tänavapoolset fassaadi ilmestavad sümmeetriliselt paiknevad ukseavad. Fassaadi piirdelauad ja voodrilaudade ühenduskohad on kujundatud lihtsavormiliste liseenidena.

Ehitatud 1880. aastatel.