Mälestise nimi Ristna tuletorni kütuseladu 2

Inspektor: Muinsuskaitseameti Hiiu maakonna vaneminspektor, Dan Lukas

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tuletornikompleks, Kõrvalhoone, Ladu, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ladu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Terviklikult säilinud tuletornikompleksi kuuluv hoone, millel on hästisäilinud esialgne eksterjööri originaalsubstants.

Mälestise kirjeldus

Väike, ühekorruseline lõhutud ja dekoratiivselt laotud maakivist hoone. Kaetud madala plekk kelpkatusega, Sissepääs väikse, krohvitud juurdeehituse kaudu, millel samuti kelpkatus. Aknad markeeritud laiade punasest tellistest ehisraamistustega. Räästa all punastest tellistest karniis. Katusel ventilatsiooni tuulutuskorstnad.

Ehitatud 1912.

Vaata lisa 1. mälestise asukoha skeem ja kaitsevööndi piirid