Mälestise nimi Mihkli talu elamu
Ehitisregistri ehitis muuseumihoone (reheelamu) (115012670)

Menetleja: Hiiumaa nõunik, Katrin Koit

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Elamu, Rehielamu, Ehitiste liigid, Elamu, Taluelamu, Rehielamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Talukompleksi Põhja-Eesti tüüpi rehielamu, mis esindab 19.s. I poole iseloomulikke ehitustraditsioone. Mälestise tunnusteks on hoone põhimaht ja ruumijaotus, algupärased ehituskonstruktsioonid, detailid ja hooneosad ning nende arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

Põhja – Eesti tüüpi rehielamu, millel rehetuba rehealusest kõrgem ja kitsam. Rehetoa ees ulualune. Kaetud õlgedest murdkelpkatusega. Koosneb kolmest põhilisest osast: keskel rehetuba, ühes otsas rehealune, teises kambrid. Hoone on rajatud suhteliselt madalale maakividest vundamendile. Hoone nurgad risttapiga. Aknad kuueruudulised.

Rehetuba ehitatud 1843, elamuks laiendatud 1897.(Talumuuseumi andmed)