Mälestise nimi Mihkli talu laut

Menetleja: Hiiumaa nõunik, Katrin Koit

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Kõrvalhoone, Laut, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Laut, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Talukompleksi Põhja-Eesti tüüpi majandushoone, mis esindab 19.s. II poole iseloomulikke ehitustraditsioone. Mälestise tunnusteks on algupärased ehituskonstruktsioonid, detailid ja nende arhitektuurne vormistus

Mälestise kirjeldus

Üheosaline, poole seinte kõrguse maakivivundamendiga, ümarpalkhoone. Kaetud roost viilkatusega. Sissepääs keskelt kahepoolega väravate kaudu. Teised väljapääsuväravad otsaseinas. Kahel pool ust ka väiksed klaasitatud aknad.

Ehitatud 1890 (Talumuuseumi andmed)