Mälestise nimi Hinni talu rehielamu

Menetleja: Põlvamaa nõunik, Anu Lepp

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Elamu, Rehielamu, Ehitiste liigid, Elamu, Taluelamu, Rehielamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Tüüpilise hoonestusega Kagu-Eesti talukompleksi hoone

Mälestise kirjeldus

Kelpkatusega rõhtpalkhoone, mille eluosa 80ndatel aastatel kaetud püstlaudisega. Ehitatud N-S suunaliselt, eluosaga S-sse. Kelpkatusega eluosas on kamber, köök ja esik, millele liituvad rehetuba, rehealune ja aganik. Rehetoa esi- ja tagaküljele jääb ulualune. Rehetoas on säilinud parred ning massiivne maakivist seinte, tellistest esikülje ja astangulise kummiga reheahi. (EA)
2003. aasta augustis toimunud puithoonete restaureerimise seminarist osavõtnud spetsialistide hinnangul on rehealuse ja aganiku tagumise seina osa palke on vajunud ja mädanenud, katuse sarikad vajunud ning vajavad väljavahetamist. Katusekate samas osas amortiseerunud.

Hinni talu rehielamu on ehitatud peale talukoha väljaostmist 1872. aastal.