Mälestise nimi Liismiti vesiveski

Ehitised, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Veskihoone, Vesiveski, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Piirkonna vesiveski tüüpiline näide

Kirjeldus

Palkidest ehitatud viilkatusega kivihoone. Veskihoonega on elamuga kokku ehitatud, eluruumid paiknevad vasakus tiivas, kus asub kolm tuba . Sisemisteks usteks tahveluksed, mis kuuluvad hoone rajamisega ühte ajastusse.
Hoone juures on säilinud algupäraseid osasid ja detaile: veskiosa asub maakivist soklil, elamu aknad (viis akent) kuueruudujaotuse ja sepishingedega, veskiosa aknad väikeseruudulised, sarikad ilulõikega, põõnadega välisuks jne.
Veski sisseseade on säilinud, kuid veskipais on kinni kasvanud. veskihoonega sama vanused kõrvalhooned puuduvad.

Veski pärineb 20. sajandi algusest.
Praegu on veski kasutusel eramuna.