Mälestise nimi Mooste mõisa viinavabrik
Ehitisregistri ehitis viinavabrik (110023162)

Menetleja: Põlvamaa nõunik, Anu Lepp

Märksõna(13)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Viinavabrik, Tootmiskompleks, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Tähelepanuväärse arhitektuuriga majandushoone Mooste mõisakompleksis, millel on säilunud hoone põhimaht ja ruumijaotus, hooneosad ning nende arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

Suur, liigendatud, kahe ja kolmekordne telliskivihoone. Kõik fassaadid kujundatud ühte moodi. Dekoratiivsuse rõhutamiseks on enamik rikkalikke karniise ja friise puust, kuid värvitud selliselt et meenutavad tellist.

Ehitatud 1909, arhitekt August Reinberg.