Mälestise nimi Kähri õigeusu kirik

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kirik, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Tegemist on ajastule tüüpilise väiksema õigeusu maakiriku näitega, mis on ehitatud tüüpprojekti põhjal.

Kirjeldus

Tegemist on väiksema historitsistliku tahutud maakividest õigeusukirikuga, millel on traditsiooniline kolmeosaline kellatorn ja apsiid. Kirik on kesktelje suhtes sümmeetriline. Torne on kirikul kaks. Kellatorn, mis on 4-tahulisel alusel 8-tahuline ja telkkiivriga, teine tornidest on väikesem sibulkiivriga. Akendel teravkaarsillused ning tiibuks framuugiga. (õigeusukirikute inventariseerimine, 1987). Apostliku õigeusu kirikute arhitektuuriajalooline inventariseerimine, A. Pantelejev, 1987

Ajalugu

Kähri õigeusu kogudus asutati 1846. aastal ning esimene puust kirik valmis 1850. aastal. Uus kivikirik valmis tüüpprojekti põhjal 1900. aastaks.