Mälestise nimi Krüüdneri mõisa veskisild vesiveski varemetega

Menetleja: Restaureerimisnõunik, Dan Lukas

Märksõna(13)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Rajatis, Sild, Veskihoone, Vesiveski, Ehitiste liigid, Rajatis, Sild, Maanteesild, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisakompleksi kuuluv rajatis

Mälestise kirjeldus

Kahe läbivooluavaga veskisild, sillakaared valmistatud lõhutud maakivist,külgedelt tugevdatud maakivi kindlustusega. Silla peal 3 nelinurkset graniidist posti, mis ühendatud metallvardaga moodustades silla piirde.

Vesiveski varemed on säilinud katkendina, loetleda võib kokku 10 müüriosa.

Mälestise ajalugu

Mõisa on esmakordselt mainitud 1547. aastal. Peahoone oli 19. sajandi alguses ehitatud puitehitis, mis lammutati 1970. aastatel. Mõisa park rajati 19. sajandi II poolel. Tänaseks varemeis vesiveski koos veskisillaga on ehitatud 19. sajandil. Mõisa ajalooline saksakeelne nimetus on Krüdnershof.