Mälestise nimi Peegel Mustpeade kogust (ampiir)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Tahvelmööbel.

Peegel ostetud Mustpeade oksjonilt.
Muinsuskaitse all alates 13.02.1996.a.

Dateering: 1800.a. ?
Mõõtmed: kõrgus 210 cm x laius 63 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Peegli frontoon klassitsistlik, ainulaadne kujundus. Lisafrontoon Pühavaimu kiriku astmikviilu sarnane, võibolla viide Tallinnale. Raamilõige ampiir, eeslipead nurkades, klassitsismi tunnus - tagasi loodusesse. Mustad eeslipead on erilised. Aluspuit okaspuit, paks mahagonispoon, eeslipead puit ja liimkipskrunt, mida on võimalik modelleerida. Mustaks värvitud. Peegli alaosas must intarsiaromb, mis on ka Tallinna tisleritöö tunnus. Peegli klaas on ühes tükis ja faasitud 2,4 cm laiuse faasiga.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane