Mälestise nimi Adavere mõisa ait-kuivati

Menetleja: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Ajaloolise Adavere mõisa ansamblisse kuuluv kõrvalhoone.

Mälestise kirjeldus

Kahekorruseline ehitis, mille teine korrus on poolkorrus. Hoone paekivimüürid on krohvitud, esifassaadi ja nurki liigendavad liseenid. I korruse aknad on väikesed, II korruse aknad on madalad ja laiad. Hoonet katav viilkatus, millel on profileeritud räästakarniisid. Viide Eesti NSV mõisate esialgne ülevaatus. Jõgeva rajoon. Mõisate ülevaated (1976-1978)

Mälestise ajalugu

Tegemist on 18. sajandi lõpust pärit oleva barokkehitisega. Viide Eesti NSV mõisate esialgne ülevaatus. Jõgeva rajoon. Mõisate ülevaated (1976-1978)