Mälestise nimi Võisiku mõisa Bockide perekonnakalmistu piirdemüür

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Rajatis, Piire, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Ajaloolise mõisakalmistu välismüür

Kirjeldus

Kasutatud pae- ja maakivi. Kaarvõlvidega ning katustatud katusekividega. Eristada saab 80-ndatel restaureeritud müüri osa.

Asukoha kirjeldus

Kalmistu müür on suunaga mõisa peahoonele ning on hooldatud haljastuse korral ka mõisa peahoonest vaadeldav

Ajalugu

Mõisakalmistu on rajatud Bockide poolt 18. sajandi II poolel, mõisa piirdemüür on suure tõenäosusega samal ajal rajatud. Nõukogude perioodil on müüre ka restaureeritud, 1990ndate alguses müürile paigaldatud savikivi kate.

Mälestis asub ühises kaitsevööndis järgmiste mälestistega: 5858, 24048