Mälestise nimi Roela mõisa moonakatemaja

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Moonakatemaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Moonakatemaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Piirkonna mõisaansamblisse kuuluv hoone.

Kirjeldus

Tegemist on kahekorruselise viilkatusega hoonega. Esimene korrus on ehitatud maakivi/tellis - segamüürina, teine korrus rõhtpalkidest. Võimalik, et hoone on rajatud kahes etapis. Katus on ümarpuitsarikatel lihtkatus, mis algselt on kaetud sindlitega. Osaliselt on esimese korruse avatäited välja vahetatud juba 1920.-tel aastatel, teise korruse ja pööningu aknad on tõenäoliselt ehitusaegsed. Esimesel korrusel on säilinud hea kvaliteediga tahveluksi. Hoone palkosa on ehitatud silmapaistvalt hea kvaliteediga. Üldiselt on hoone hästi säilinud, märgata ei ole vajumispragusid ega talade läbivajumisi. Säilinud on algupärased põhikonstruktsioonid - seinad ja vahelaed.

Ehitatud 19. sajandil.