Mälestise nimi O.G. von Lilienfeldi (srn. 1896) vapp-epitaaf, (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Epitaaf, Vappepitaaf.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Tallinna Toomkiriku unikaalsesse vappepitaafide kogusse kuuluv ajastuomase kujundusega nikerdkunstiteos historitsismiajast 19. sajandist.

Maanõunik Otto Gustav von Lilienfeldi (1805-1896) vappepitaaf.

Orelirõdul (lääneseinal). Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2005) – nr. 25

Asukoht: pikihoones loodepiilaril. Vt. Lisa – vappepitaafide paiknemine (2009): nr. 25

Muinsuskaitsearvel alates 1991 (nr. 852)
Otto Gustav von Lilienfeld (1805-1896) – maanõunik, Eestimaa rüütelkonna peamees; Kuusiku, Sikeldi, Angerja, Alu ja Rapla mõisa pärushärra; Toomkooli kuraator, Eestimaa Konsistooriumi president.

Materjal: puit.
Tehnika: polükroomia.
Autor, valmistamise koht: kavandi autor Riia kunstnik R. v. Hesse; tundmatu Tallinna tisler-puunikerdaja
Mõõtmed: kõrgus ca 150 cm, laius ca. 100 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekstitahvlil mustal põhjal kuldses gooti kirjas: Weiland Landrath Otto Gustav v. Lilienfeld, Erbherr auf Saage, geboren 1805 Sept. 10 + 1896 März 10
Kirje lindil: Die dankbare Estländische Ritterschaft.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tolmune, määrdunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): vapikilp on jaotatud horisontaalselt kaheks: ülemisel punasel väljal kolm hõbedast liiliat, alumisel sinisel väljal pruun hirv. Vapikilbile toetuvalt pöördega paremale hõbedaselt turvisekiivrilt kõrgub pruun hirve poolfiguur, mida ümbritsevad kummaltki poolt kolm lippu (sinine, punane, hõbedane). Vapikeebi moodustab punane-sinine-hõbedane stiliseeritud taimornament. Vappepitaafi allosas tekstitahvel, mida ümbritseb roheliste lehtedega okstele kinnituv hõbedane lint kuldse kirjaga. Vappepitaafi tellijaks oli Eestimaa rüütelkond.