Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema uinumine", 19. saj. III veerand (õli, puit, raam puidust, nikerdatud, kullatud)
Mälestise vana number K 308

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

19. saj lõpus ja 20. saj alguses vene õigeusu kirikus levinud tüüpiline ikoonimaali näide, mis kasutas lääne maalikunstile omast natuuritruud kujutusviisi. Ikoonid nr 244-249 ja 22195-22199 moodustavad kokku komplekti.

Materjal: puit.
Dateering: 19. saj lõpp v 20. saj algus
Mõõtmed: vm 31 x 25 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud surivoodis lamavana Jumalaema, leinajad peatsis ja jalutsis, üleval keskosas põlvitavat Jumalaema. Kullatud taustal on ornament. Ikoon on massiliselt toodetud ese kirikute tarbeks, mida levitasid Peterburi ja Moskva kaubakataloogid 19. saj lõpus ja 20. saj alguses.