Mälestise nimi Tool (uusrokokoo)

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Näide hästisäilinud ja terviklikust uusrokokoo stiilis mööbligarnituurist.

Materjal: puit (kask), tekstiil, polster.
Dateering: 1850.aastad
Mõõtmed: 92 x 44,5 x 40 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Leila Pärtelpojalt saadud info: "Tüüpiline historitsistlik (uusrokokoo) sohvagarnituur 19.saj II poole algusest: sohva kolmele, 2 tugitooli, 5 tooli, sohvalaud. Sohva liikuva, Eesti uusrokokoole tüüpilise siluetiga, hea orvandilõikelise raami ja sarjasid rõhutavate roosidega. Sohva sarjal olev ornament oli puudu, see on praegu täiendatud saadaoleva standarddetailiga. Originaalviimistlus muudeti 1980, aaderdus asendati õlivärviga. Katteriie on tellitud kombinaadist ARS, kavandi autor Tamara Vaskova, disaini nimi "Õunapuu." Vajalik polstri "nööbitamine" (kapitoneerimine), jäi ära polsterdaja oskamatuse tõttu. Ostetud Kundast Lauri käest."