Mälestise nimi Tugitool ovaalsete rosettidega (biidermeier)

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Muinsuskaitse all alates 13.02. 1996.a.

Autor, valmistamise koht: biidermeier
Dateering: 1820. aastad
Mõõtmed: kõrgus 92,5 cm, laius 57 cm, sügavus 48 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Külgraamtool, tooli külg tervenisti ühes tasapinnas, vedrupolster ehitatud kinniseks
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Külgraamtool, vedrupolster ehitatud kinniseks (peaks olema kaetud lahtise padjaga!). Kasepuidust, seljatugi kaetud poleeritud tüvimahagonspooniga. Tooli jalg meenutab Eesti nn põlvjalga, kumerusele lõigatud palmett mis on omane Inglise barokile. See pole kindlasti Vene töö. Käetoe lõpetus on ovaalne rosett, mis on sarnane Tartu Ülikooli aula originaaltoolidega. Kaheksa originaaltooli asub Tartu ülikooli raamatukogus.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane