Mälestise nimi Sohva (uusrokokoo)

Menetleja: Vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Eestis valmistatud? erilise üldsiluetiga uusrokokoostiilis mööbligarnituur 1880. aastast. Garnituuri kuuluvad sohva, kuus (6) tooli ja laud, reg. nr. 2517 – 2524.

Mälestise ajalugu

Ostetud Tallinnast 1970. või 1980. aastatel kunstiajaloolase Helju Sireli käest kes oli kunstiteadlase H.Üpruse kaastööline.
Muinsuskaitse all alates 13.02.1996.a.

Autor, valmistamise koht: arvatavasti Eesti töö
Dateering: 1880. aastad
Mõõtmed: istme pikkus 198 cm, kõrgus 118 cm, sügavus 70 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Uusrokokoostiilis sohva, vedrupolstriga. Eriti liikuva siluetiga seljatugi mille keskosas on vastandvoluut ja rokokoolikult ebasümmeetriline orvandmotiiv. Sohva sari samuti liikuva siluetiga. Jalad diagonaali asetatud rokokoo põlvjalad ja käetoetugi rikkaliku profiiliga voluut. Maitsekas ese kuulub väga ilusasse kvaliteetselt teostatud uusrokokoo garnituuri. Uusrokokoo stiil sai alguse 1850.aastail, sohva ja toolid on valmistatud 1880.aastail.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane