Mälestise nimi Puhvet (historitsism)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Mahumööbel.

Muinsuskaitse all alates 13.02.1996.a.

Autor, valmistamise koht: historitsism, Saksa renessansi maneeris koopia, arvatavasti Eesti töö?
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: üldkõrgus 198 cm, pikkus 116 cm, sügavus 54,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): rikkalikult kaetud nikerdistega, ornamendis Saksa renessansi tunnusei
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaheosaline kapp täistammest, ülaosas klaasidega vitriin, allosas kinnised uksed, rikkalik kõrge karniis. Väga rikkalik madal-ja kõrgreljeefis puidulõiketehnikas renessanssornament katab kõiki kapi esivaatepindasid, profileeringuid ja karniise. Üla- ja alaosa pilastrite ja alaosa uste kujundus meenutab Saksa ranessanssi kus on rõhutatud täisplastilised, kesksetest medaljonidest väljaulatuvad renessansspead (Saksa renessansi tunnus!). Kapp arvatavasti Eestis tehtud (teave - L.Pärtelpoeg).
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane