Mälestise nimi Kitsarööpmeline diiselvedur TU6A-1930
Liigitus tehnikamälestis

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Militaarkasutuses olnud tehnikamälestis.

Mälestise kirjeldus

Oma konstruktsioonilt on vedur kapottkerega, mis toetub kahele pöördvankrile. Veotelgi on neli. Jõuülekanne on mehaaniline ja antakse edasi läbi käigukasti ja reeversreduktori ning kahe kardaani teljereduktoritele, mis asetsevad igal rattapaaril. Jõuallikana on kasutusel auto diiselmootor JAMZ, ka käigukast on pärit autolt. Veduri raami kummaski otsas on üks haakepuhver. Juhikabiin asetseb veduri tagumises otsas. Veduri esiotsas kapoti all asub jahutusradiaator, mille järel tulbe mootor ja käigukast. Vedur on hetkel kasutatav, välimus vajab korrastamist. Puuduvad käsipuud ja puhvrituled.

Ehitatud Venemaal Kambarkas 1975. aastal. Naissaarele toodud 1980. aastatel.