Mälestise nimi Tank T-34, nr. 655
Mälestise liik tehnikamälestis

Menetleja: Harjumaa nõunik, Ly Renter

Militaarajaloolise väärtusega tehnikamälestis II maailmasõjast

Mälestise ajalugu

Tank T-34 oli T-32 järglane, mis omakorda oli arenenud prototüüpidest A-20 ja A-30. Esimesed näidised valmisid 1940-ndate aastate alguses. 1940 aasta juunikuuks oli see oma aja kohta kõige täiuslikum tank. 1943 aastal võttis Punaarmee kasutusele täiustatud mudeli T-34/85. Sellel tankil oli juba 5-liikmeline meeskond, 85mm kahur. sellist tüüpi tanke toodeti kuni II maailmasõja lõpuni.

Autor, valmistamise koht: Nõukogude Liit
Dateering: 1945.a.
Märgid (meistrimärgid): Tankile maalitud valge värviga ühele küljele 655, teisele küljele za sovetskoju ESTONIJUNõukogude Eesti eest.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Võimsus 500 hobujõudu; kütusevaru 540 l; relvastusZiS S-53 kahur, kuulipilduja juhi kõrval ja tornis.