Mälestise nimi Soomuk BMDR, nr. 775
Mälestise liik tehnikamälestis

Menetleja: vallasmälestiste ja muuseumikogude inspektor, Kadri Tael

Militaarajaloolise väärtusega tehnikamälestis.

Mälestise ajalugu

Neljarattalist soomukit BMDR hakati tootma 1959.a. kevadel. Kiirelt jõudis see Varssavi Pakti armeede standard-sõjavarustusse. Soomukit ei kasutatud ründeotstarbelisena, kuivõrd varustuse ja meeskonna transportimiseks sihtkohta.

Autor, valmistamise koht: Nõukogude Liit, 196?.
Mõõtmed: Pikkus 5700 cm, laius 2250 cm, kõrgus 1910 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Olulisi vigastusi ei esine.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Esialgne otstarve - luuremasin viiele meeskonnaliikmele. Mootor - GAZ-40P; võimsus - 90 hj; relvastus kuulipilduja SGMB.

Autor, valmistamise koht: Kasutusel 1950-1970. aastatel Nõukogude armees
Mõõtmed: Mõõtmed pikkus 7500 mm, laius 2000, kõrgus 1870 mm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Soomusauto BMRD nr 775 mudel oli kasutusel 1950-1970. aastatel Nõukogude armees . Soomusauto on pärit Pärnus paiknenud Nõukogude armee üksusest. Auto on kahe veoteljega ning omab põhja keskosas kahte tugitelge.
Soomusauto kere on valmistatud soomusterasest paksusega 4-11 mm, käiguosa on valmistatud sarnaselt tsiviiltööstuses kasutuses olevatest raua- ja terasesulamitest.