Mälestise nimi Harku mõisa tall-tõllakuur, 18.-19.saj.

Menetleja: Harjumaa nõunik, Heli Pappel

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Harku mõisaansamblisse kuuluv majandushoone.

Kirjeldus

Asub Harku-Laagri maantee ääres. Mõisaansambli sissesõiduteest paremal, pargi servas. Massiivne paekivihoone krohvitud seintega ning seintest kõrgema poolkelpkatusega. Katus kaetud eterniidiga, räästakarniis pole säilinud, samuti on muudetud aknaid edelapoolse otsaseina aken on tellistega kinni müüritud. Seinte tugevdamiseks on mõisa poolt laotud 2 kontraforssi. Esifassaadi seinapinnas on äärtel kõrge kaarega petikud, mis asendavaid uksi.

Ehitatud 18. saj lõpul või 19.saj alguses. Kontraforsid ilmselt hilisemad.