Mälestise nimi Harku mõisa ait, 18.-19.saj.

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Harku mõisaansamblisse kuuluv majandushoone.

Mälestise kirjeldus

Asub Harku mõisa peahoonest ca 75 m kagus, pargi servas. Massiivne paekivihoone krohvitud seintega ning seintest kõrgema poolkelpkatusega. Katus kaetud väikeste eterniitplaatidega, , samuti on muudetud aknaid, mõisapoolne otsasein on asendatud (või algne sein kaetud) silikaattellistest seinaga, kus on 3 hoonele sobimatut hilisemast ajast pärinevat ust. Esifassaadil 3 ust, milledel lamedad kitsad krohviäärised. Seinte tugevdamiseks on hoone nii esi- kui tagafassaadile laotud kokku 8 kontraforssi.

Ehitatud 18. saj lõpul või 19.saj alguses. Kontraforsid ilmselt hilisemad.