Mälestise nimi Harku mõisa piirdemüür, 19.-20.saj.

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Rajatis, Piire, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisaansambli kasvuhoone juurde kuuluva ainulaadselt omapärase vormistusega tugimüüri näide.

Kirjeldus

Neogooti dekoratiivtornidega paekivist kasvuhoone tugimüür. Kõrge paekivist müür, mida dekoreerivad tornid. Need on 6-tahulised kahekordsed müürist tugevalt flankeeruvad ehitised, millel alakorrus laiema soklikorrusena, kus paikneb kõrge kaaravaga uks. Teine kõrge tornikorrus omab müüritahkudes kitsaid laskepilulaadseid aknaid. Torni lõpetab lai ja eenduv astmeline karniis. Ehitus võib pärineda 19.saj III veerandist.

Ehitatud 19.saj. lõpul või 20.saj algul. Varemeis.