Mälestise nimi Puitvilla Welm fassaadid ja ehitusmaht, 1897
Mälestise registri number K27080

Mälestise tunnus

Pärnule omase suhteliselt muutumatuna säilinud ajaloolise linnaruumi kujunemisele "alusepanija" ja selle oluline osa.

Mälestise kirjeldus

Ehitis on tüüpiline historitsismisugemetega fassaadilahendusega 19-20 sajandi vahetuse kahekordne puumaja. Põhikehandilt ristkülikukujuline, kummaski hoone otsas paiknevad juurdeehitused verandade ja trepikodade ning käimlatega. Peafassaadi keskosasse jääb kolmaski veranda, mille esimeselt korruselt viis trepp aeda. Hoone kõik neli fassaadi on lahendatud erinevalt, kuid seotud sarnaste detailidega. Kasutatud on palju ajajärgule omast saeornamentikat. Hoone fassaadid on praeguseks tunduvalt ümber ehitatud.
Hoone on oma ehitusmahu ja asendiplaanilise paigutusega olnud aluseks selle piirkonna linnaruumi kujunemisel, olles Pärnule oluline linnaehitusajaloo seisukohalt. Hoone oli esimene suvitajatele väljaüürimiseks kavandatud villa ja on Pärnu linnale kultuuriloolise väärtusega.

1897.a. ehitatud maja arhitekt on H. v. Wolffeldt.

50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist arvates