Mälestise nimi Vabadussõja Udria dessandi mälestusmärk

Menetleja: Ida- Virumaa nõunik, Kalle Merilai

Kirjeldus

Sammas on taastatud koopiana. Mälestussambaks on suur kõrge raudkivi. Samba esiküljel on süvend suurele pronkstahvlile tekstiga: „SIIN MAABUSID MERELT / 17. JAAN. 1919 a. / EESTI JA SOOME WAPRAD POJAD / ÜHISEKS WÕITLUSEKS / WABA EESTI EEST. / 30 heina k.1933 a. /”.Teksti lõpp erineb originaalist, all vasakul: „UDRIA / MUUSIKAÜHING” ning paremal „ENNISTATUD / JUULI 1991”. Sammast ümbritseb raudkettaed, mis toetub raudkivist postidele.

Mälestusmärgi autoriks on A. Danilov. Mälestussamba avamine oli 30.juulil 1933.
Mälestussammas hävitati 5.novembril 1940.
Samba taastasid kujur Jüri Ojaver ja kunstnik Mati Rautso. Monumendi taasavamine toimus 6. juulil 1991.