Mälestise nimi Vabadussõjas hukkunud tundmatu sõduri haud mälestussambaga

Menetleja: Muinsuskaitseameti Võrumaa vaneminspektor, Kersti Siim

Vabadussõjas, võitluses Eesti iseseisvuse eest, langenu matmispaik mälestussambaga.

Kirjeldus

Mälestussammas kujutab endast põllukividest laotud alusele asetatud suurt kivirahnu. Esikülje töödeldud pinnal on poleeritud Vabadusristi kujutis ja tekst: „EESTI VABADUSSÕJA / TUNDMATU SANGARI / PUHKEPAIK / VEEBRUAR 1919.A. / Mälestuskivi on pühendatud / Hinnimäel, Tikutajal ja Kornetil / langenud relvavendadele”. Tagaküljel „SAMBA PÜSTITANUD / LEONHARD PUURITS / TORONTOST. / JA PEREKOND PUURITS / KRABILT. / KAVANDANUD JÜRI PUNNO / TORONTOST. / VÕIDUPÜHAL 1993.A.” Sokli kolmel suuremal kivil on nimed „Tikutaja”, „Hinnimäe” ja „Korneti”.

Ajalugu

Idee algataja oli väliseestlane Leonhard Puurits. Kavandi autor on Jüri Punna Torontost ja teostuskunstnik Eestis Olev Russ. Sammas avati 23.juunil 1993.