Mälestise nimi Elamu Tallinnas Liivalaia t. 43

"Ajutise kaitse alla võtmine" peadirektori 01.07.2003 käskkiri nr. 20-A Kuupäev: 01.07.2003
"Kultuurimälestiseks tunnistamine" Kultuuriministri 29. oktoober 2003. a käskkiri nr 173 (RTL 2003, 115, 1823) Kuupäev: 29.10.2003

Mälestise tunnus

Arhitekt Anton Uessoni projekti järgi 1912. aastal ehitatud 20. sajandi alguse puit-juugendstiili esindaja.

Kirjeldus

Nurgatorniga kahekorruseline üürimaja on üks vähestest autentsel kujul säilinud ning heas korras puitjuugendi esindajatest (Tallinna arhitektuurimälestiste registris on analoogsed veel Weizenbergi 14, Wismari 12, Luise 15). Hoone moodustab koos naabruses olevate puitelamute ja üle Liivalaia t. asuva Kaasani kirikuga ühtse arhitektuurse ansambli.

Maja on ehitatud 1912. aastal A. Uessoni projekti järgi.

Vastavalt MKS § 25 lõige 1 on mälestise kaitsevöönd 50 m mälestise väliskontuurist.