Mälestise nimi Kann, annet. 1903 (messing, hõbetatud, seest kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Armulauaveini kann on näide 19. saj. lõpu ja 20. saj. alguse armulauariistadest. Mälestis moodustab osa kirikuriistade kogust.

1944.a viidud Rootsi ja tagastatud 2002.a aprillis Rootsi Ajaloomuuseumi poolt

Tehnika: hõbetatud, kullatud seest.
Dateering: annetatud 1903
Mõõtmed: h 33,5 cm; kehami h 27,4 cm; kabja Ø 14,1 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kabja küljele on graveeritud rootsikeelne tekst: Svensk-finska St. Mikaels kyrkan i Reval År 1903.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väljast hõbetatud ja seest kullatud armulauaveini kann on messingist valatud ja trugitud. Kannu keham on alt veidi laieneva silindrilise vormiga. Keham toetub madalale kitseneva ülaosaga kabjale. Sang on kujundatud kolmnurgana, mis allosas pärast kannuga ühinemist sarvena eendub. Kergelt kummuva kaane nupp päädib kreeka ristiga. Kaas kinnitub hingega sanga ülaosa külge, kinnituskohta markeerib sarvekujuline ehisnupp. Ümar kaas on ühendatud tila tilakattega. Kuulub komplekti oblaatide toosiga (reg. nr.27202). Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane