Mälestise nimi Karikarätt, 20.saj. I pool (linane riie, tikand)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Karikarätt on on kultuuriloolise väärtusega liturgiline tarbeese, mis moodustab osa enne II maailmasõda kasutatud kirikutekstiilide kogust.

1944.a viidud Rootsi ja tagastatud 2002.a aprillis Rootsi Ajaloomuuseumi poolt.

Materjal: linane riie.
Tehnika: tikand.
Dateering: 20. sajandi I pool
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Karikaräti nurka on tikitud eseme otstarvet näitav rootsikeelne sõna: Nattvarden (tõlkes: armulaud). Nurgas tähis: S:T MIKAEL, REVAL, NR. 29.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Armulaua ajal karika huulääre pühkimiseks mõeldud ruudukujuline linast karikarätt on valmistatud tõenäoliselt 20. saj. I poolel. Karikaräti nurka on tikitud eseme otstarvet näitav rootsikeelne sõna: Nattvarden (tõlkes: armulaud). Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane.