Mälestise nimi Tuuliku talu uus elamu
Ehitisregistri ehitis Elamu (116014696)

Menetleja: Harjumaa nõunik, Heli Pappel

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Elamu, Elumaja, Ehitiste liigid, Elamu, Taluelamu, Elumaja, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Terviklikult säilinud talukompleksi uus 1930.aastate elamu, ajastu ja hoone tüübi tüüpiline näide.

Mälestise kirjeldus

Pööningukorrusega 1-korruseline viilkatusega (tsementkivi) rõhtpalkehitis, kaetud rõhtlaudvoodriga. S-küljel veranda, veranda katus kaetud eterniidiga. Maakividest vundament. Fassaade liigendavad vertikaalsed nurgalauad, akende piirdelauad ja seinte veelauad. Hoonel 2 silikaadist korstnaotsa. Ruumide plaanilahendus valdavalt säilinud.

Mälestise ajalugu

Talukompleksi ajaloolise arengu jätkuna 1930-aastatel valminud elamu. Põhiplaanilt tüüpiline 1930-aastate stiilile omane klaasist veranda, pööningukorruse ja viilkatusega Eesti elamu.

Lisatud skeemil