Mälestise nimi Ikoon "Kõikide Kurbade Rõõmu Jumalaema", 19.saj. keskpaik (tempera, puit)
Mälestise vana number k-3

Dateering: 19.saj keskpaik või II pool
Mõõtmed: u 54 x 44 x 2 cm
Märgid (meistrimärgid): tagaküljel nr 19 ja 65
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ikoonitahvel tugevalt kaardunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): ikonograafiline tüüp levis Venemaal alates 17. sajandist. Keskosas olevast Jumalaemast on kujutatud kahel pool lendvad inglid (ülaosas), eestkostet paluvad hädalised ja palvetekstid. Jumalaema vasakul käel istub Kristuslaps. Ikooni ülemisel veerisel on 17. saj alates kirikukogu poolt keelatud ikonograafia - Uue Testamendi Kolmainsus: hallipäine Jumala Isa, Poeg ja Püha Vaim tuvina, Isa ja Poja vahel, punase keerubi kohal valitsejaatribuut maakera ning selle kohal Kristuse piinariistad. Ikooni ülanurkades on Päikese ja Kuu kujutised.