Mälestise nimi Kostivere mõisa sild, 19.-20. saj

Menetleja: Praktikant, Johanna Toom

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Rajatis, Sild, Ehitiste liigid, Rajatis, Sild, Maanteesild, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Näide sillaarhitektuurist.

Mälestise kirjeldus

Kostivere paesilla pikkus on 46 meetrit laius 4-4,5 meetrit, vooderdatud suuremate paetahukatega, seinad on olnud algselt vähemalt osaliselt krohvitud.
Paekivist rinnatismüüre on paekivist laotud, pealt betoneeritud, umbes 2 meetri ulatuses on rinnatismüüre purustatud.

Kostivere sild asub Maardu-Raasiku riigiteel.

Mälestise ajalugu

Kostivere silla ehituslugu on seostatav sillakoha (koolme) kujunemisega Kostivere jõele muistse Kostivere küla, hiljem mõisa lähedal. Arvatavasti oli siin nagu varem mujalgi puitsild, mis 19.sajandil asendati kiviehitisega. Sillal on olnud vaid kohalik tähtsus.

kaitsevöönd on menetlemisel.

Rääsk, Mairo Eesti sillad Tänapäev, 2006.