Mälestise nimi Ikoon "Nikolai Imetegija" kahe pühakuga, 19.saj. lõpp (tempera, puit)
Mälestise vana number k-14

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon.

Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist.

Tehnika: temperamaal.
Dateering: 19. saj lõpp
Mõõtmed: 44 x 40 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Püha Nikolai parema käega õnnistab, vasakus käes hoiab evangeeliumi; tema feloon on punaste ja siniste ristimärkidega. Püha Nikolai oli 4. sajandil Myra linnas piiskop, kes võitles hereesia vastu, mistõttu ta tagandati piiskopiseisusest. Mõnede kirikukogu liikmete nähtud nägemuse kohaselt ulatas Kristus ise talle evangeeliumiraamatu ja Jumalaema konfiskeeritud ametitunnuse omofori. Seetõttu on neid kujutatud ikooni ülanurkades medaljonides ulatamas vastavaid pühaesemeid. Veeristel 2 pühakut.