Mälestise nimi Ikoon "Märter Stefanida" ikonostaasil, P.M.Sofronov, 1926 või 1927.a. (tempera, puit)
Mälestise vana number k-16

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon.

Mälestise tunnus

Omab ajaloolist ja kunstiväärtust. Frolovi klk. välja kasvanud meister P. M. Sofronovile atribueeritud ikoon. Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist.

Materjal: puit, tempera.
Tehnika: temperamaal.
Autor, valmistamise koht: P. M. Sofronov
Dateering: 1920-ndate teine pool
Mõõtmed: u 106 x 48 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud püha märter Stefanidat (elas 161 – 180), kes hoiab vasakus käes avatud kirjarulli. Taust on rohekas, oliivikarva ja pilvemustriline. Märtri nimbus on maalitud üleminekuga kullalt rohekale taustatoonile. Ikonostaasi kohalikus reas esineb seetõttu, et Stefanida oli antud palvela ehituse finantseerija, Stefanida Andrejevna Mäeberg, nimipühak.