Mälestise nimi Kingu talu laut 19. saj - rekonstruktsioon
Ehitisregistri ehitis Kingu talu laut (120276606)

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Kõrvalhoone, Laut, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Laut, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1940-1991.

Mälestise tunnus

Viimsi valla ainuke terviklikult säilinud tüüpilise struktuuri ja hoonestusega rannatalu majandushoone.

Mälestise kirjeldus

Jämedatest rõhtpalkidest seinaosa toetub paekivist alusmüürile, mis merepoolses osas on kallaku tõttu veidi kõrgem. Laut on ühe-ruumiline. Lauda kahepoolega lai värav avaneb rehielamu poole, merepoolses otsaseinas on kitsam, kõrge uks. Lauda murd-kelpkatus kaetud rooga.

Mälestise ajalugu

Ehitatud 1911. .Rekonstrueeritud 1980 vanade mõõtude (vundamendi-uuringud) ja perepärimuste järgi endisele asukohale

Lisatud skeemil.