Mälestise nimi Ikoon "Vana Testamendi Kolmainsus", 19. saj. (tempera, puit)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Materjal: puit, tempera.
Tehnika: temperamaal.
Dateering: 19. saj lõpp või 20. saj I kolmandik
Mõõtmed: 42,7 x 36,7 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Vana Testamendi Kolmainsus esineb 3 ingli näol (I Mo 18: 1). Ingleid teenindavad Aabraham ja Saara seisavad inglite taga ja neist paistavad peamiselt vaid pead. Laud inglite vahel on kaetud karikate, puuviljade ja arbuusiga. Tausta moodustavad vasakul pool Aabrahami maja (Kiriku sümbol), tammepuu (igaviku ja elupuu sümbol) ikooni keskosas ja paremal pool mägi (hinge vaimustumise sümbol). Ikonograafia sõnumiks on Kristuse lunastava ohvri ettekuulutus. Ikooni koloriit on rahulik-harmooniline pastellrohelisest ookrini, mida elavdavad inglite punakas-roosakad rüüd.