Mälestise nimi Altarikatete komplekt (altarilina, altariaia ääre kate), M. Busch, 20.saj algus (puuvillane kangas, segakiudkangas, heegellõng, fileeheegelpits)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Rapla maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Kirikutekstiilid on näidiseks 20. saj. alguse kunstkäsitööst.

Komplekt on muinsuskaitse all alates 2006. a.

Materjal: heegelniit, puuvillane riie, fileepits, segakiudkangas.
Autor, valmistamise koht: Marie Busch
Dateering: 20. saj. algus
Mõõtmed: altarilina 243 x 108 cm, pitsi alius 25 cm, altariääre katte laius 45 cm, pitsi alius 25 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Komplekti valmistanud Marie Busch oli õp. Moriz Maximilian Buschi abikaasa ning parun v. Uexkülli tütar (Marju Raabe kogutud suuliste andmete põhjal). Tekstiile täiendavad pitsid on kujundatud armulauakarikate, ladina ristide ning taimornamentika abil.