Mälestise nimi Altari ja kantslikatete komplekt (antependium, kantsli puldi kate, kantsli ääre kate, koorirõdu puldi kate), 1930. aastate lõpp (villane kangas, tikand, siidnarmad)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Tekstiilid on näidiseks 20. sajandi alguse kunstkäsitööst.

Komplekt on muinsuskaitse all alates 2006. a.

Materjal: villane riie, siidniit.
Tehnika: tikand, narmad.
Autor, valmistamise koht: Vigala koguduse liikmed
Dateering: 1930. aa. lõpp
Mõõtmed: antependium 361 x 110 cm, kantsli puldi kate 78 x 47 cm, kantsli ääre katte laius 24 cm, koorirõdu puldi kate 103 x 74,5 cm, narmad 6 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Katete liturgiline värv on roheline. Tekstiilide valmistamise ajaloo kohta on mag. art. Marju Raabe 2004. a. kogunud suulist informatsiooni. Villa kanga valmistamiseks annetasid Vigala koguduse liikmed, villavabrik valmistas sellest lõnga samuti annetuse korras. Kanga saadud villast kudusid suulise info allikaks olnud pr Meta Suislepa tädid. Tikandi autoriks oli arvatavasti pr Ellermaa Koidu talust (sünd Liinat).
Komplekti kuulub neli tekstiili: altari kate e antependium, kaks kantslikatet (puldi ning ääre jaoks) ja koorirõdu puldi kate. Antependium on kaunistatud lilltikandis ristiga. Kantslipuldi katet ehib Kristuse monogramm tähed XP, mida ümbritsevad tähed A ja Ω. Kantsli- ja koorirõdupuldi katete servas on kollased narmad.