Mälestise nimi Altari ja kantslikatete komplekt (antependium, altaripiibli puldi kate, kantsli puldi kate, kantsli ääre kate, koorirõdu puldi kate, karikakate), 1930. aastate lõpp (villane kangas, puuvillane kangas, tikand, siidnarmad)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Rapla maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Kiriklike tekstiilide komplekt on näidiseks 20. sajandi I poole kunstkäsitööst.

Komplekt on muinsuskaitse all alates 2006. a.

Materjal: siid, villane riie, puuvillane riie.
Tehnika: aplikatsioon, tikand, narmad.
Autor, valmistamise koht: Kohalik töö
Dateering: 1930. aa. lõpp
Mõõtmed: altarikate 567 x 100 cm, narmaste pikkus 9 ja 6 cm, altaripiibli puldi kate 128 x 76 cm, kantsli puldi kate 105 x 87 cm, kantsli ääre kate laius 24 cm, koorirõdu puldi kate 105 x 81 cm, karikakate 75 x 52,5 cm, väiksemate katete narmaste pikkus 6 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Liturgiliste katete komplekt on värvilt valge, kaunistatud kollase tikandi ja aplikatsiooniga ning koosneb kuuest osast: altarikate e antependium, altaripiibli puldi kate, kantslipuldi ning ääre kate, koorirõdu puldi kate ja karikakate. Katete tikandi valmistajaks on tõenäoliselt olnud kohalik pr Ellermaa (sünd Liinat) Koidu talust (Meta Suislepa suuline teade, kogunud 2004. a. mag. art. Marju Raabe).