Mälestise nimi Puitelamu

Menetleja: Muinsuskaitse Peaspetsialist, Anett Anton

Mälestise tunnus

Insener Konstantin Meyeri 1934. aastal projekteeritud funktsionalistlikus stiilis puitvoodri ja -konstruktsioonidega kahe korteriga elamu. Ajastule tüüpilisi tendentse markantselt väljendav ja tervikuna mitmete detailidega säilinud ehitismälestis.

Kirjeldus

2-korruseline, keldriga, püstpalkseintega ja laudvoodriga funktsionalistlikus stiilis ehitis. Hoone on kahe trepikojaga, osalise pööninguga ja lameda katusega. Elamu mõlemal korrusel paikneb omaette korter.

Elumaja projekt on kinnitatud 1934. aastal.

Kaitsevööndi ulatus

Kaitsevööndid vastavalt kaartidele, millega saab tutvuda Muinsuskaitseametis. Kaitsevöönd on kantud Maa-ameti kaardile.