Mälestise nimi Antependium, Ed.Drossi töökoda, Tartu, 19.saj. lõpp või 20.saj. algus (tekstiil, metallpanused, brokaatnöör)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Ese on näidiseks kohaliku kiriklike tarvete töökoja toodangust 19. saj. lõpul - 20. sajandi alguses.

Ajalugu

Esku kabeli viiekümnendaks juubeliks 1895.aastal kinkis proua Olga Adele von Fock (1872-1910) Eduard Drossi töökojas valmistatud punasest sametist altarikatte.
Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 2007. a.

Margit Nirgi. Esku kabeli lugu. 2016, lk 48.

Materjal: samet, messingplekk, brokaatpael.
Tehnika: aplikatsioon, tikand.
Autor, valmistamise koht: Ed. Drossi töökoda
Dateering: 19. saj. lõpp - 20. saj. algus
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tegemist on punasest sametist altarikattega, mis on valmistatud Tartus Ed. Drossi kiriklike tarvete töökojas. Altarikate on kaunistatud õhukesest messingplekist ristiga ning õhukesest pressitud metallist ning hõbedasest brokaatnöörist kombineeritud lilltikandiga.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane